Matematik
ligning
24. januar 2007 af
tullerpigen (Slettet)
Funktionen f:
f(x) = 3x^2 -6x +5
1) bestem en ligning for den tangent, der har røringspunktet (2,f(2)).
2) bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12.
3) bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen der har ligningen 3y +27 = 9x.
f(x) = 3x^2 -6x +5
1) bestem en ligning for den tangent, der har røringspunktet (2,f(2)).
2) bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12.
3) bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen der har ligningen 3y +27 = 9x.
Svar #1
24. januar 2007 af Molle- (Slettet)
1)
du skal bare finde F'(x) og så kan du finde hældningen for tangenten ved bare at sætte x værdien ind i F'(x) og derefter kan man nemt finde ligningen, ved at bruge formlen y-y(0)=a(x-x(0)).
2)
Her sætter du bare F'(x)=12 og isolere x og derefter sætter du x-værdien du finder ind i F(x)
3)
Du skal starte med at isolere y i ligningen så finder du ligningens hældning og derefter skal du bare gøre som i opgave 2 bare med en ny hældning selvfølgelig.
du skal bare finde F'(x) og så kan du finde hældningen for tangenten ved bare at sætte x værdien ind i F'(x) og derefter kan man nemt finde ligningen, ved at bruge formlen y-y(0)=a(x-x(0)).
2)
Her sætter du bare F'(x)=12 og isolere x og derefter sætter du x-værdien du finder ind i F(x)
3)
Du skal starte med at isolere y i ligningen så finder du ligningens hældning og derefter skal du bare gøre som i opgave 2 bare med en ny hældning selvfølgelig.
Svar #2
24. januar 2007 af uksomi (Slettet)
1)Du skal benytte formlen y=f(x0)+f'(x0)(x-x0), hvor du indsætter x0=2 og f(x0)=f(2) og f'(x0)=f'(2)
2) f'(x)=12 og finder x=3 til så derefter at indsætte det i f(x) og finde f(x)=14: derefter skal du benytte formlen: y=f(x0)+f'(x0)(x-x0) til at finde ligning for tangenten.
3) Eftersom vi får oplyst at linjen for tangenten er parallel med ligningen 3y +27 = 9x, hvor du isolerer y og får : y=3x-9
du får at hældningskoeficienten for tangenten er den samme som linjens hældningskoeficient og du kan benytte dig af samme metode som 2) til at finde ligning for tangenten, men først skal du beregne f(x)og x. Du kan beregne x ved at sige f'(x)=6x-6=3 og derefter finde f(x) ved at indsætte x i funktionen f(x). Dernæst skal du benytte dig af formlen y=f(x0)+f'(x0)(x-x0) , hvor du indsætter de fundne værdier ind på x, f(x) og f'(x)'s plads
2) f'(x)=12 og finder x=3 til så derefter at indsætte det i f(x) og finde f(x)=14: derefter skal du benytte formlen: y=f(x0)+f'(x0)(x-x0) til at finde ligning for tangenten.
3) Eftersom vi får oplyst at linjen for tangenten er parallel med ligningen 3y +27 = 9x, hvor du isolerer y og får : y=3x-9
du får at hældningskoeficienten for tangenten er den samme som linjens hældningskoeficient og du kan benytte dig af samme metode som 2) til at finde ligning for tangenten, men først skal du beregne f(x)og x. Du kan beregne x ved at sige f'(x)=6x-6=3 og derefter finde f(x) ved at indsætte x i funktionen f(x). Dernæst skal du benytte dig af formlen y=f(x0)+f'(x0)(x-x0) , hvor du indsætter de fundne værdier ind på x, f(x) og f'(x)'s plads
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
