Matematik
Beregning af afstand mellem median + linje
24. januar 2007 af
Ralphi (Slettet)
Har lige en opgave der driller!
I trekant ABC er AH højden fra A. |BH|=|AH|= 4, |AC| = 20.
Herefter har jeg regnet mig frem til:
|AB| = 5,66
|BC| = 23, 6
Vinkel C = 11,54
Vinkel A i ABC = 123,43
Vinkel B = 45,03
Areal af trekant= 47,25
En linje m, der er parallel med BC, deler trekanten ABC i to figurer med lige store arealer.
Beregn afstandem mellem m og BC
I trekant ABC er AH højden fra A. |BH|=|AH|= 4, |AC| = 20.
Herefter har jeg regnet mig frem til:
|AB| = 5,66
|BC| = 23, 6
Vinkel C = 11,54
Vinkel A i ABC = 123,43
Vinkel B = 45,03
Areal af trekant= 47,25
En linje m, der er parallel med BC, deler trekanten ABC i to figurer med lige store arealer.
Beregn afstandem mellem m og BC
Svar #1
24. januar 2007 af McMaster (Slettet)
Kunne forestille mig, at figuren BC og m skaber en form for trapez, hvor BC, bliver grundlinien og er 26,6 og arealet af trapezen er ½ * 47,25.
Mon højden for trapezen kunne findes ud fra disse oplysninger? Højden ville jo så være lig afstanden mellem BC og m.
Medmindre jeg ikke lige har den rigtige forestilling!?
Mon højden for trapezen kunne findes ud fra disse oplysninger? Højden ville jo så være lig afstanden mellem BC og m.
Medmindre jeg ikke lige har den rigtige forestilling!?
Svar #2
24. januar 2007 af Ralphi (Slettet)
jo det er på den måde... så man kan måske opstille det som en ligning for arealet af trapez, hvor man skal finde højden? er det det du mener?
Skriv et svar til: Beregning af afstand mellem median + linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
