Matematik
simpel andengradsligning
25. januar 2007 af
noveau (Slettet)
hvad gør jeg ved
x^2-3=6 x={-3,3) og det blive vel en parabel
men hvordan gør jeg? skriver man bare
y 1 2 3 4 5 6
x 1 2 3 4 5 6 og sætter det ind?
håber på lidt hjælp :)
x^2-3=6 x={-3,3) og det blive vel en parabel
men hvordan gør jeg? skriver man bare
y 1 2 3 4 5 6
x 1 2 3 4 5 6 og sætter det ind?
håber på lidt hjælp :)
Svar #4
25. januar 2007 af noveau (Slettet)
er du ikke sød at skrive udregningen..
det er ikke lektier, men hjælper min fatter..
eller bare en formel og en forklaring.. så putter jeg selv tallene ind :)
evt. hvordan man sætter ligningen op som en funktion
det er ikke lektier, men hjælper min fatter..
eller bare en formel og en forklaring.. så putter jeg selv tallene ind :)
evt. hvordan man sætter ligningen op som en funktion
Svar #5
25. januar 2007 af eightx2 (Slettet)
Hvis du vil tegne den uden hjælp af lommeregner og lignende, opstiller du bare et sildeben:
x|-4|-3|-2|-1|0|1|2|3|4|
------------------------
y|
osv.
Du har f(x)=x^2-3=6 <=> f(x)=x^2-9
Så sætter du bare hvert x ind og får din f(x)=y værdi. Derefter kan kurven tegnes (brug evt. flere punkter end ovenstående).
x|-4|-3|-2|-1|0|1|2|3|4|
------------------------
y|
osv.
Du har f(x)=x^2-3=6 <=> f(x)=x^2-9
Så sætter du bare hvert x ind og får din f(x)=y værdi. Derefter kan kurven tegnes (brug evt. flere punkter end ovenstående).
Skriv et svar til: simpel andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
