Matematik
tangents ligning
25. januar 2007 af
Unce (Slettet)
har regnet på en opgave men ved ikke om jeg er på rette kurs.
tangenten til parablen har en hældningskoefficient på
-1/2 og parablen har forskriften f(x)=x^2-8x+4.
jeg skal finde forskriften for tangenten.
først differentier jeg f(x) til f´(x)=2x-8.
-1/2=2X-8 <=> 7,5=2x <=> x=15/4
så sætter jeg ind i x ind i f(x):
f(x)=(15/4)^2-8(15/4)+4= -11,9375
y-f(x)=f´(x)*(x-x0)<=>
y+11,9375=-1/2(x-15/4) <=>
y=-1/2x-10,0625 får jeg tangentens forskrift til.
men den tangere ikke parablen når jeg skriver den ind på grafregneren.
nogen der kan hjælpe.
på forhånd tak
tangenten til parablen har en hældningskoefficient på
-1/2 og parablen har forskriften f(x)=x^2-8x+4.
jeg skal finde forskriften for tangenten.
først differentier jeg f(x) til f´(x)=2x-8.
-1/2=2X-8 <=> 7,5=2x <=> x=15/4
så sætter jeg ind i x ind i f(x):
f(x)=(15/4)^2-8(15/4)+4= -11,9375
y-f(x)=f´(x)*(x-x0)<=>
y+11,9375=-1/2(x-15/4) <=>
y=-1/2x-10,0625 får jeg tangentens forskrift til.
men den tangere ikke parablen når jeg skriver den ind på grafregneren.
nogen der kan hjælpe.
på forhånd tak
Svar #1
25. januar 2007 af allan_sim
#0.
Så må du hellere købe dig en ny lommeregner - den tangerer fint hos mig :-)
Så må du hellere købe dig en ny lommeregner - den tangerer fint hos mig :-)
Svar #2
25. januar 2007 af Unce (Slettet)
det var da mærkeligt
altså y=-1/2-10,0625 tangerer f(x)=x^2-8x+4
altså y=-1/2-10,0625 tangerer f(x)=x^2-8x+4
Svar #4
25. januar 2007 af Unce (Slettet)
ok indrømmer det. det var mig der ikke kan bruge min lommeregner ordentligt.
men fik da løst problemet.. :)
men fik da løst problemet.. :)
Skriv et svar til: tangents ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
