Fysik

mekanik prøve

25. januar 2007 af wiesel (Slettet)
Jeg skal have en prøve imorgen i mekanik (Fysik A niveau - Orbit 3 s.66 - s. 162). Jeg ville høre om der var nogen som havde nogle gode notater eller opgave som de havde regnet i det emne. Er lidt usikker på emnet, og kunne være rart hvis jeg kunne se nogle eksempler på opgaver i mekanik.

De emner jeg har beskæftiget mig med inden for mekanik er:

- Sky diving (frit fald)
- Projektilbevægelse
- Newtons love
- Gnindningsmodstand
- Cirkelbevægelse
- Harmonisk bevægelse
- Energiforhold

Så hvis der er nogen som har lavet opgaver, i fx deres fysik sæt i et af emnerne, ville jeg blive meget glad hvis de gad og sende deres opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

har du ikk selv nogle opgaver, dem kan du evt poste og få hjælp med...

Svar #2
25. januar 2007 af wiesel (Slettet)

jo... men har regnet det meste, følger bare ikke det er nok

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Men det ville være lidt nemmere for mig at hjælpe dig hvis du havde noget jeg kunne rådgive dig med... Er det teorien du er nervøs for, eller er det hvordan opgaven skal løses...?

Svar #4
25. januar 2007 af wiesel (Slettet)

Hvordan opgaverne skal løses, så jo flere eksempler jeg har på regnet opgavet desto bedre.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Okay, jeg kan give dig nogle retningslinier for hvordan opgave løsning kan foregå:

1) Opstil alle ukendte størrelser
2) Opstil alle kendte størrelser
3) Opskriv fysiske sammenhæng mellem størrelser
4) Opstil ligninger, forsøg at finde ubekendte af kendte størrelser.
5) Check dine resultater, giver de mening? Er enhederne korrekte?

Svar #6
25. januar 2007 af wiesel (Slettet)

har prøver at søge lidt efter opgaver, men svært at finde det :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Jeg har desværre ikke nogen opgaver liggende fra gym. tiden... Ville ellers have været perfekt eftersom jeg også havde fys. A

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2007 af allan_sim

#0.
Måske kan du finde nogle opgaver her:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/?menuid=150560

Svar #9
25. januar 2007 af wiesel (Slettet)

Problemet er at prøven er imorgen, og sidder og læser konstant, så har ikke tid til at regne opgaverne selv - og desuden så ved jeg ikke om de er rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Hmmm... Måske du skulle have været ude i bedre tid...

Svar #11
25. januar 2007 af wiesel (Slettet)

har du desværre ret i :( - Mit største problem er det med mekanisk, pot og kin energi. Hvornår skal man bruge hvad ? Det har jeg virkelig svært ved at forstå.

Svar #12
25. januar 2007 af wiesel (Slettet)

Ellers kollision (impuls) er også det jeg har svært ved, hvis nogen kunne forklare mig lidt om det og hvornår man skal bruge hvilke formler osv., så ville jeg være meget taknemlig. (Det med fx. at så er den kinetiske engeri bevaret osv. hvornår er den det?)

Resten har jeg nogenlunde styr på

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Du kan opstille energi bevarelses sætningen for isolerede systemer, dvs der er ingen tab af energi...
Energien omsættes altså fra en form, til en anden. Jeg kan ikke direkte fortælle dig hvornår man bruger energi metoderne, men typisk ville det være i opgaver, hovr f.eks en hastighed og masse er opgivet, eller en masse, samt en højde. Det kunne være opgaver om gnidning, luft modstand, eller hvor faldhastighed ønskes bestemt. En lille kugle der triller ned af en rundbane, hvor hastigheden i bunden ønskes bestemt.

Impuls er givet ved P=m*v, impuls bevarelse, går altså ud på, at f.eks tennisbold der rammer en væg, og har bevaret sin impuls, også har bevaret sin kinetiske energi. Altså vil den returnere fra væggen med samme fart, som den ramte, idet den ikke kan ændre masse under kollisionen.

Newtons anden lov kan opskrives på baggrund af impulsen: P=m*v, samt F=m*a => F=dP/dt, da dv/dt=a.

Jeg håber dette hjalp en smule.

Svar #14
25. januar 2007 af wiesel (Slettet)

det hjalp en del, tak :o)

Skriv et svar til: mekanik prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.