Matematik
Beregn areal...
27. januar 2007 af
ASLAK (Slettet)
Opgaven lyder sådan:
I et koordinatsystem i planen er en kurve givet ved parameterfremstillingen:
x=t^2
y=t^3-t , -2<t<2
a) kurven afgrænser en punktmængde, der har et areal. Beregn dette areal.
Hvordan går jeg det???
kan i komme med et par hints??
I et koordinatsystem i planen er en kurve givet ved parameterfremstillingen:
x=t^2
y=t^3-t , -2<t<2
a) kurven afgrænser en punktmængde, der har et areal. Beregn dette areal.
Hvordan går jeg det???
kan i komme med et par hints??
Svar #1
28. januar 2007 af eightx2 (Slettet)
Find parameterværdierne for det sted, kurven skærer sig selv.
Hvis den for eksempel skærer sig selv for t=+-1, integrerer du fra -1 til 1.
Hvis den for eksempel skærer sig selv for t=+-1, integrerer du fra -1 til 1.
Skriv et svar til: Beregn areal...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
