Matematik
Pris på en vare
27. januar 2007 af
Toff (Slettet)
Er der ikke lige en der kan hjælpe mig med den her opgave:
1)prisen på en vare sættes op med 20%. En måned senere nedsættes prisen med 20%.
Hvad er der sket med prisen
2)En anden vare sættes først 20% procent ned og senere 20% op.
Hvad sker der i alt med denne vares pris
1)prisen på en vare sættes op med 20%. En måned senere nedsættes prisen med 20%.
Hvad er der sket med prisen
2)En anden vare sættes først 20% procent ned og senere 20% op.
Hvad sker der i alt med denne vares pris
Svar #1
27. januar 2007 af baaaay (Slettet)
1. Prisen sættes til 100 for nemheds skyld
Sættes den op med 20 %, ganger du det med 1,2, dvs. 100*1,2=120 kr.
Sættes den nye pris derefter 20 % ned, ganger du den nye pris med 0,8, dvs. 0,8*120=96 kr.
Du gør bare tilsvarende i 2'eren i omvendt rækkefølge.
Sættes den op med 20 %, ganger du det med 1,2, dvs. 100*1,2=120 kr.
Sættes den nye pris derefter 20 % ned, ganger du den nye pris med 0,8, dvs. 0,8*120=96 kr.
Du gør bare tilsvarende i 2'eren i omvendt rækkefølge.
Svar #3
27. januar 2007 af baaaay (Slettet)
#2: Hvilket han/hun selv ville have fundet ud af ved brug af ovennævnte metode...
Svar #4
27. januar 2007 af Jerslev (Slettet)
#3: Men det er stadigvæk rart at have et facit at gå efter. :)
Skriv et svar til: Pris på en vare
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
