Matematik
Integration
28. januar 2007 af
Lektietøsen (Slettet)
Hej alle!
Jeg håber, at I kna hjælpe mig, da jeg sidder fast i denn opgave.
http://peecee.dk/?id=24619
Jeg har indtastet tallene i grafen, og har fået mine R¨2 og r værdier, men derefter ved jeg ikke, hvordan jeg skal finde den største hældning. (finde funktionen, også differentiere den, hvor jeg så finder det sted, hvor t giver den største y-værdi)
Når regner et bestemt integrale, så finder jeg arealet under grafen og dette er så i mit tilfælde vandmængden på det givne døgn. Altså, jeg skal regne det bestemte integrale af funktionen fundet i første spørgsmål fra 1-24.
Men jeg aner SIMPELTHEN ikke hvordan jeg skal regne det ud!
Jeg håber, at I vil hjælpe mig.
På forhånd tak :)
Jeg håber, at I kna hjælpe mig, da jeg sidder fast i denn opgave.
http://peecee.dk/?id=24619
Jeg har indtastet tallene i grafen, og har fået mine R¨2 og r værdier, men derefter ved jeg ikke, hvordan jeg skal finde den største hældning. (finde funktionen, også differentiere den, hvor jeg så finder det sted, hvor t giver den største y-værdi)
Når regner et bestemt integrale, så finder jeg arealet under grafen og dette er så i mit tilfælde vandmængden på det givne døgn. Altså, jeg skal regne det bestemte integrale af funktionen fundet i første spørgsmål fra 1-24.
Men jeg aner SIMPELTHEN ikke hvordan jeg skal regne det ud!
Jeg håber, at I vil hjælpe mig.
På forhånd tak :)
Svar #1
28. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Well, i a) finder du en forskrift for vandforbruget som funktion af tiden (du har vel sagtens en forskrift for et polynomium?) I b) finder du så denne funktions maksimum. I c) skal du så bestemme det samlede vandforbrug over et døgn. Du bliver bedt om at gøre det ved integration. Et (groft) estimat kan fås ved at lægge alle tallene sammen. Ved integration af funktionen fra a) fås imidlertid det bedst mulige estimat af vandforbruget i 24 timer.
Så vidt jeg kan se fra #0, så er det integrationen, der volder dig problemer. Du er ikke sikker på, hvordan den skal gribes an. Er det korrekt forstået?
Nu har jeg ikke en lommeregner, eller andet værktøj til fitning af data, ved hånden. Derfor kan jeg ikke komme ind på den konkrete funktion. Det skal dog ikke forhindre mig i at komme med en bemærkning.
Lad os kalde funktionen fra a) for f. Denne har forskriften f(t), hvor f(t) er vandforbruget (i m^3/s) til tiden t (i timer).
Det samlede vandforbrug fra T_1 til T_2 kan nu bestemmes af integralet
\,\mathrm{d}t.$)
I det konkrete tilfælde er T_1 = 0 og T_2 = 24. Det samlede døgnforbrug er derfor bestemt ved integralet
\,\mathrm{d}t.$)
Så vidt jeg kan se fra #0, så er det integrationen, der volder dig problemer. Du er ikke sikker på, hvordan den skal gribes an. Er det korrekt forstået?
Nu har jeg ikke en lommeregner, eller andet værktøj til fitning af data, ved hånden. Derfor kan jeg ikke komme ind på den konkrete funktion. Det skal dog ikke forhindre mig i at komme med en bemærkning.
Lad os kalde funktionen fra a) for f. Denne har forskriften f(t), hvor f(t) er vandforbruget (i m^3/s) til tiden t (i timer).
Det samlede vandforbrug fra T_1 til T_2 kan nu bestemmes af integralet
I det konkrete tilfælde er T_1 = 0 og T_2 = 24. Det samlede døgnforbrug er derfor bestemt ved integralet
Svar #4
28. januar 2007 af Lektietøsen (Slettet)
#3:
Altså, hvordan lyder forskriften, og hvordan skal jeg integrere i mit tilfælde?
Altså, hvordan lyder forskriften, og hvordan skal jeg integrere i mit tilfælde?
Svar #5
28. januar 2007 af sigmund (Slettet)
#4,
Forskriften har du vel fundet i opgave a). Du siger, at du har fundet dine R^2- og r-værdier. I samme ombæring skulle du gerne have fundet den forskrift, der bedst repræsenterer dine data, dvs. tallene i tabellen. Det er denne forskrift, du skal integrere.
Forskriften har du vel fundet i opgave a). Du siger, at du har fundet dine R^2- og r-værdier. I samme ombæring skulle du gerne have fundet den forskrift, der bedst repræsenterer dine data, dvs. tallene i tabellen. Det er denne forskrift, du skal integrere.
Skriv et svar til: Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
