Matematik
Ligninger?
18. marts 2004 af
Gimmie (Slettet)
Hey... Håber lige på at få lidt hjælp til et mat stykke... Beregn skæringspunktet for m og n. Linjen m går gennem A(1,0) og B(35,55), mens linjen n går gennem O(0,0)og C(21,34)...
Har først fundet skæringspunkterne, og derefter b, men synes bar at de ligner meget hianden. Tror jeg har lavet en fejl et eller andet sted...
På forhånd tak!!!
Har først fundet skæringspunkterne, og derefter b, men synes bar at de ligner meget hianden. Tror jeg har lavet en fejl et eller andet sted...
På forhånd tak!!!
Svar #1
18. marts 2004 af john vs. jon (Slettet)
hej...
for at kunne finde skæringspunktet, laver du to ligninger som du så sætter = hinanden...
Men først skal du lave de to ligninger det gør du ved først at finde hældingskoefficienten det gør du ved a=y2-y1/x2-x1
disse hældningskoefficienter sætter du så ind i denne ligning:
y-y0=a(x-x0)
(y0 og x0 er en et af de punkter du har fået)
efter det, sætter du som sagt ligningerne = hinanden og finder x, når du har x sætter du det ind i en af ligningerne, og finder y så har du de to ligningers skæringspunkt.!
for at kunne finde skæringspunktet, laver du to ligninger som du så sætter = hinanden...
Men først skal du lave de to ligninger det gør du ved først at finde hældingskoefficienten det gør du ved a=y2-y1/x2-x1
disse hældningskoefficienter sætter du så ind i denne ligning:
y-y0=a(x-x0)
(y0 og x0 er en et af de punkter du har fået)
efter det, sætter du som sagt ligningerne = hinanden og finder x, når du har x sætter du det ind i en af ligningerne, og finder y så har du de to ligningers skæringspunkt.!
Svar #2
18. marts 2004 af Gimmie (Slettet)
Mange tak for hjælpen john vs. jon!! Dejligt at få det lavet...
Skriv et svar til: Ligninger?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
