Matematik
Sammenhæng
31. januar 2007 af
Zuco (Slettet)
En sammenhæng vokser eksponentielt og grafen går gennem punkterne (-2,17) og (10,214)
a) bestem forskriften for sammenhængen
b) beregn y-værdien svarende til x=7
c) løs ligningen y = 100 ved beregning
har ingen anelse om hvordan man gør... )=
a) bestem forskriften for sammenhængen
b) beregn y-værdien svarende til x=7
c) løs ligningen y = 100 ved beregning
har ingen anelse om hvordan man gør... )=
Svar #1
31. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Ad a)
Du skal have bestemt en forskrift på formen f(x) = a*b^x, hvor a og b er de to konstanter, som du skal have bestemt ud fra punkterne på grafen for f.
Af det første punkt (-2,17) har du, at
17 = a*b^(-2)
og af det andet punkt (10,214) har du, at
214 = a*b^10
Nu har du to ligninger med to ubekendte. (Hint: Divider den ene ligning med den anden -- heraf kan du nemt bestemme b.)
Ad a)
Du skal have bestemt en forskrift på formen f(x) = a*b^x, hvor a og b er de to konstanter, som du skal have bestemt ud fra punkterne på grafen for f.
Af det første punkt (-2,17) har du, at
17 = a*b^(-2)
og af det andet punkt (10,214) har du, at
214 = a*b^10
Nu har du to ligninger med to ubekendte. (Hint: Divider den ene ligning med den anden -- heraf kan du nemt bestemme b.)
Svar #2
31. januar 2007 af Zuco (Slettet)
årh.. tak.. men jeg er virkelig dum! ved ikke engang hvad resultatet er! /:
Skriv et svar til: Sammenhæng
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
