Matematik
lille opgave
31. januar 2007 af
kemlmj (Slettet)
hej er der nogen der kan løse følgende opgave:
2 * e^2x + 7 * e^x -4=0
jeg ved man skal bruge In men skal man bare sætte In om alle tallene og derefter isolere x?? er lidt lost
hjælp efterspørges, gerne hurtigst muligt!!
2 * e^2x + 7 * e^x -4=0
jeg ved man skal bruge In men skal man bare sætte In om alle tallene og derefter isolere x?? er lidt lost
hjælp efterspørges, gerne hurtigst muligt!!
Svar #1
31. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
(#) 2*e^2x+7*e^x-4=0 =
2*(e^x)^2+7*(e^x)^1-4=0
Det er en andengradsligning med hensyn til e^x:
e^x=(-7-sqrt(7^2-4*2*(-4)))/4 =-4
OG
e^x=(-7+sqrt(7^2-4*2*(-4)))/4=0,5
Det vil sige at løsningen til (#) er:
e^x=0,5 <=> x=ln(0,5)
Bemærk at e^x=-4 forkastes da man ikke indenfor de reelle tal kan tage logaritmen til et negativt tal.
2*(e^x)^2+7*(e^x)^1-4=0
Det er en andengradsligning med hensyn til e^x:
e^x=(-7-sqrt(7^2-4*2*(-4)))/4 =-4
OG
e^x=(-7+sqrt(7^2-4*2*(-4)))/4=0,5
Det vil sige at løsningen til (#) er:
e^x=0,5 <=> x=ln(0,5)
Bemærk at e^x=-4 forkastes da man ikke indenfor de reelle tal kan tage logaritmen til et negativt tal.
Svar #2
31. januar 2007 af ravenholt (Slettet)
Først skal du omskrive det til:
14e^3x=4 <=> e^3x=4/14 <=> 3x=ln(4/14)
Så burde du kunne løse resten selv!
14e^3x=4 <=> e^3x=4/14 <=> 3x=ln(4/14)
Så burde du kunne løse resten selv!
Svar #3
31. januar 2007 af ravenholt (Slettet)
glem det.. mit er forkert.. tænkte forkert over opgaven! peter f's er rigtigt nok!
Skriv et svar til: lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
