Matematik
Matematik
01. februar 2007 af
Spiritgirl (Slettet)
Jeg vil meget gerne have hjælp til følgende 2 opgaver:
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig(målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5*0,887^t , hvor t er tiden.
a) Bestem t for y´= 19 .
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften z=20,3+61,4*0,884^t , hvor t er tiden.
a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig(målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5*0,887^t , hvor t er tiden.
a) Bestem t for y´= 19 .
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften z=20,3+61,4*0,884^t , hvor t er tiden.
a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.
Svar #1
01. februar 2007 af dnadan (Slettet)
a)
Differentier y, og løs ligningen y'=19
b) løs først y=15, indsæt herefter den fundne tid ind i regne forskriften for z
Differentier y, og løs ligningen y'=19
b) løs først y=15, indsæt herefter den fundne tid ind i regne forskriften for z
Svar #2
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
a)
Udregn y' og sæt den lig 19. Bestem t.
b) Vitaminindhold er y, derfor skal du sætte y=15 og udregne t.
Derefter bestemmer du nitratindholdet ved indsættelse af din t i z.
Udregn y' og sæt den lig 19. Bestem t.
b) Vitaminindhold er y, derfor skal du sætte y=15 og udregne t.
Derefter bestemmer du nitratindholdet ved indsættelse af din t i z.
Svar #3
01. februar 2007 af MikalaStrup (Slettet)
#1+2
I ville vel ikke lave et eksempel for mig, altså ikke med mine opgaver - men et andet. Så jeg kan forstå det lidt bedre. Det ville jeg være meget taknemlig for!
I ville vel ikke lave et eksempel for mig, altså ikke med mine opgaver - men et andet. Så jeg kan forstå det lidt bedre. Det ville jeg være meget taknemlig for!
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
