Matematik
1.026 Find vektor AB og AP
01. februar 2007 af
TjooDk (Slettet)
1026
I et koordinatsystem har en parabel ligningen
y = x^2
punkterne A og B ligger på parablen og deres førstekoordinater er henholdvis 1 og -2
Bestem koordinatsættet til det punkt P på parabelen, for hvilket
A = y(1) = 1, (1,1)
B = y(2) = 4, (4,2)
Vi ved at de 2 stedvektorer er paralle når deres skalarprodukt = 0.
Men hvordan finder jeg vektor AB og AP?
I et koordinatsystem har en parabel ligningen
y = x^2
punkterne A og B ligger på parablen og deres førstekoordinater er henholdvis 1 og -2
Bestem koordinatsættet til det punkt P på parabelen, for hvilket
A = y(1) = 1, (1,1)
B = y(2) = 4, (4,2)
Vi ved at de 2 stedvektorer er paralle når deres skalarprodukt = 0.
Men hvordan finder jeg vektor AB og AP?
Svar #1
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
"Vi ved at de 2 stedvektorer er paralle når deres skalarprodukt = 0." - nej!
2 vektorer (a og b) er parallelle, når der gælder: b=ka.
2 vektorer (a og b) er vinkelrette på hinanden, når der gælder: ab=0.
2 vektorer (a og b) er parallelle, når der gælder: b=ka.
2 vektorer (a og b) er vinkelrette på hinanden, når der gælder: ab=0.
Skriv et svar til: 1.026 Find vektor AB og AP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
