Matematik

ligning løsning

01. februar 2007 af uhanse (Slettet)
Hej

Jeghar denne ligning

(50-2x)(80-2x) = 2000
4000-100x-160x +4x =2000

så kanjeg ikke komme længere med mellem regningerne.

Jeg har resulutatet, men når jeg laver mellem regningerne får jeg noget andet.

Håber at der er en der kan hjælpe mig

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2007 af Guruen (Slettet)

du ka jo reducere.. samle alle led med x på den ene side og konstanterne på den anden side..'

4000-100x-160x +4x =2000
-100x-160x+4x=2000-4000
-256x=-2000
256x=2000
x=2000/256

Svar #2
01. februar 2007 af uhanse (Slettet)

hej

det har jeg prøvet. Iflg. solve funktionen på grafregneren blvier resultatet 8,9 og iflg. det ovennævnte bliver det 7,8 og det rigitge resultat er 8,9????

Svar #3
01. februar 2007 af uhanse (Slettet)

kan det være at 4x er lig 4xi anden

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2007 af JP_NSE (Slettet)

2x gange 2x er 4x^2

Svar #5
01. februar 2007 af uhanse (Slettet)

hvordan vil du så reducerer dette i ligningen??? Er på bar bund

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2007 af ursulladk (Slettet)

Det er fordi du har ganget forkert ind i parantesen:
(50-2x)(80-2x)=2000
4000-100x-160x+4x^2=2000
så får du en andengradsligning.
4x^2-260x-2000=0

Svar #7
02. februar 2007 af uhanse (Slettet)

nå det er derfor, Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#6
Der menes vist:
4x^2-260x+2000=0

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2007 af Punkarrs (Slettet)

#8
Nej, tallet bliver negativt, når det kommer over på den anden side

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#9
4000-100x-160x+4x^2=2000
<=>
4000-260x+4x^2=2000
<=>
4000-2000-260x+4x^2=0
<=>
2000-260x+4x^2=0

Stadig uenig?

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2007 af Punkarrs (Slettet)

nej :)

Skriv et svar til: ligning løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.