Matematik

2 ligning med 2 ubekendt...

01. februar 2007 af mariaa (Slettet)
x + b - 60 = -33
x - b - 60 = -81

nogen der kan hjælpe hvordan jeg finder lösningen???

Svar #1
02. februar 2007 af mariaa (Slettet)

har lavet trykfejl.... der ska være y istedet for b...
x + y - 60 = -33
x - y - 60 = -81


Svar #2
02. februar 2007 af mariaa (Slettet)

pls... nogen der ka help?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2007 af labor13 (Slettet)

Det der kan ikke lade sig gøre.....det er heller ikke 2 ligninger med 2 ubekendte...det er 2 ligninger med 4 ubekendte....

Svar #4
02. februar 2007 af mariaa (Slettet)

hvordan löser man det så...?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2007 af labor13 (Slettet)

det kan du ikke! normalt ville du kalde de to ligninger l1 og l2 så skulle du isolere X i l1, den X værdi du så fik i l1 skulle du sætte ind i l2, hvorefter du kan isolere Y i l2....
Men kan ikke se hvordan du løser den der....

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2007 af ColAlf (Slettet)

Vel kan den da så løses :)

Start med at isolere en af de ubekendte i et af udtrykkene:
x + y - 60 = -33
<=>
x + y = 27
<=>
y = 27 - x

Denne y-værdi indsættes så i det andet udtryk:
x - y - 60 = -81
<=>
x - (27 - x) - 60 = -81
<=>
x - 27 + x - 60 = -81
<=>
2x = 6
<=>
x = 3

Denne x-værdi indsættes i det, du isolerede før:
y = 27 - 3
<=>
y = 24

Så hudt jeg visker kaldes det for substitution :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
labor13 vrøvler -- glem hvad han/hun skriver!

Det er korrekt hvad ColAlf skriver i #6, men det kan gøres noget hurtigere. Trak den anden ligning fra den første:



Altså er y = 24, og så indsætter du bare denne værdi i en af ligningerne (lad os sige den første):



Konklusion:


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2007 af Stine_bm_89 (Slettet)

lige præcis :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2007 af RenePedersen (Slettet)

Hehe :) Præcis som ColAlf og Dominik Hasek skriver, så kan der både bruges lige store koefficienters metode og substitution :)

Smag og behag, hvilket man synes er bedst ;)

Skriv et svar til: 2 ligning med 2 ubekendt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.