Matematik
Lø ligningen (husk grundmængde, G)
02. februar 2007 af
corazón (Slettet)
kvadratroden af 2x-3 = 11
Jeg har løst ligningen og har fået x = 62, men hvordan finder jeg grundmængden for det? Er det det samme som dm? Og hvordan finder jeg den?
Jeg har løst ligningen og har fået x = 62, men hvordan finder jeg grundmængden for det? Er det det samme som dm? Og hvordan finder jeg den?
Svar #1
02. februar 2007 af jgthb (Slettet)
Grundmængden er det samme som definitionsmængden. Du kan finde den ved at indse for hvilke x-værdier ligningen giver mening. Det gør den i, når argumentet til kvadratroden er 0 eller positivt.
Svar #2
02. februar 2007 af apandersen (Slettet)
dvs. du skal løse uligheden 2x-3 => 0 (=> betyder større eller lig med).
Svar #3
03. februar 2007 af corazón (Slettet)
Super.. Tak for hjælpen.. Har lavet løsningsmængden nu...
Skriv et svar til: Lø ligningen (husk grundmængde, G)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
