Matematik

enkelt og sikkert let regnestykke

05. februar 2007 af corazón (Slettet)
14+x/7-3x = 2+(x/7)/1-(3x/7) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

(x/7)/1 = x/7

14-3x-2 = (x-x-3x)/7

7*14-21x-14-x+x+3x=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

Jeg forudsætter, at du har styr på dine parenteser og har sat dem korrekt.

Svar #3
05. februar 2007 af corazón (Slettet)

Hov regnestykket var bare

14+x/7-3x ... Resten var bare hvad jeg havde regnet mig frem til :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

:-)

Okay.. Men hvad er 14+x/7-3x ligmed?? Står der i din opgave at du skal reducere eller hva'?

Svar #5
05. februar 2007 af corazón (Slettet)

der står: Find fejlen! I stykkerne nedenfor er er regnet forkert! Du skal finde fejlene og rette facits.

5) 14+x/7-3x = 2+x/1-3x

Når jeg regner det ud får jeg:

Først reducerer jeg 14 og 7 med 7, hvorefter jeg reducerer x'erne væk og så får jeg

2/1-3 = 2/-2 = -1 Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

se link
http://peecee.dk/?id=26839

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

Er det 1) eller 2) som er rigtig?

Svar #8
05. februar 2007 af corazón (Slettet)

http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=26850

Se der.. og håber du forstår :)

Svar #9
05. februar 2007 af corazón (Slettet)

http://peecee.dk/?id=26850

Ups..

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

http://peecee.dk/?id=26852

Svar #11
05. februar 2007 af corazón (Slettet)

aha.. Så hvis der nu havde været et tal foran vores x, så kunne jeg have gjort det samme som i dit eksempel. Super... Forstår det nu! Tak for hjælpen, Me Strix :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

Ja, hvis tallet gik op i de andre tal, ligesom 6 gik op i de andre tal..

Det var da så lidt :-)

Skriv et svar til: enkelt og sikkert let regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.