Matematik

HASTER!! to ligninger med to ubekendte

06. februar 2007 af sofie456 (Slettet)
Hej

Jeg sidder her med en matematikopgave, som jeg er kørt fast i. Den burde være rimelig simpel, og jeg har prøvet alt, hvad jeg lige kunne komme i tanker om, men kan som sagt ikke få den løst, så derfor håber jeg meget på at i kan hjælpe mig herinde.

Opgaven lyder sådan her:
Arealet af et rektangel er 177 cm2, og omkredsen er 44 cm. Find rektanglets længde og bredde.

Jeg har så opstilt følgende ligninger:

x * y = 177
2x + 2y = 44

Men så er det jeg mangler at finde frem til x og y

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

Isoler en ubekendt i den første ligning. Sæt så denne ind i den anden ligning.

Fx

x*y=177 <=> x=177/y

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Opgaven kan ikke løses.
Måske arealet er 117 og ikke 177?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2007 af mathon

x * y = 177 <=> y = 177/x, x ulig 0
2x + 2y = 44 <=> x+y=22, hvoraf

x+177/x=22 gang med x på begge sider

x^2+177=22x

x^2-22x+177=0

x=???

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2007 af mathon

x^2-22x+177=0, - som anført i #3 - har negativ determinant og dermed ingen reel løsning!

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2007 af mathon

rettelse
x^2-22x+177=0, - som anført i #3 - har negativ determinant og dermed ingen reel løsning!

--->

x^2-22x+177=0, - som anført i #2 - har negativ determinant og dermed ingen reel løsning!

Svar #6
06. februar 2007 af sofie456 (Slettet)

Ja, det var også den andengradsligning, jeg kom frem til. Men da der jo ingen løsning på den var, tænkte jeg at der måske var en anden måde at løse opgaven på..

Men i skal have tak for hjælpen alligevel :)

Skriv et svar til: HASTER!! to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.