Matematik
areal af en ellipse vha. parameterfremstilling
12. februar 2007 af
Laotse (Slettet)
Hej
sidder og prøver på at finde beregne arealet af en ellipse med centrum i (0,0) og halvakserne a og b, vha. en parameterfremstilling. får næsten det rigtige bortset fra at det er negativt. håber nogen kan se hvad jeg har gjort forkert:
(x,y)=(acos(t),bsin(t)) t=[0;2pi[
g(t)=bsin(t)
f(t)=acos(t) f´(t)=-asin(t)
acost=0 <--> t=pi/2 og t=3pi/2
beregner så kun arealet af en kvadrant, da ellipsen er symmetrisk omkring akserne:
formlen for arealet af en banekurve er jo integral(g(t)*f´(t))dt
så har:
4*integral(-asin(t)*bcos(t))dt nedregrænse=0 og øverste=pi/2
<-->
-4abintegral(sin(t))^2dt <-->
-4ab[½(t-sint*cost]<-->
-2ab(pi/2)=-abpi
hvordan får man "-" væk?? har jeg regnet forkert?
håber nogen lige kigger..
med venlig hilsen
Laotse
sidder og prøver på at finde beregne arealet af en ellipse med centrum i (0,0) og halvakserne a og b, vha. en parameterfremstilling. får næsten det rigtige bortset fra at det er negativt. håber nogen kan se hvad jeg har gjort forkert:
(x,y)=(acos(t),bsin(t)) t=[0;2pi[
g(t)=bsin(t)
f(t)=acos(t) f´(t)=-asin(t)
acost=0 <--> t=pi/2 og t=3pi/2
beregner så kun arealet af en kvadrant, da ellipsen er symmetrisk omkring akserne:
formlen for arealet af en banekurve er jo integral(g(t)*f´(t))dt
så har:
4*integral(-asin(t)*bcos(t))dt nedregrænse=0 og øverste=pi/2
<-->
-4abintegral(sin(t))^2dt <-->
-4ab[½(t-sint*cost]<-->
-2ab(pi/2)=-abpi
hvordan får man "-" væk?? har jeg regnet forkert?
håber nogen lige kigger..
med venlig hilsen
Laotse
Svar #1
12. februar 2007 af King_2 (Slettet)
det er rigtig, det du har lavet..
du mangler bare nomerisk tegn.. | :D så fjerner du bare det "-"
du mangler bare nomerisk tegn.. | :D så fjerner du bare det "-"
Skriv et svar til: areal af en ellipse vha. parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
