Matematik
Opgave med sinusfunktion
13. februar 2007 af
sdj (Slettet)
Hej
Ville lige høre om jeg har lavet følgende opgave korrekt:
Man har fundet ud af, at temperaturen i en bestem by i årets løb varierer efter ligningen
T = a + b * sin ( pi/6 (360- ((360 - t)/30)+c)
Her er T middeltemperaturen i grader C på dag nr. t 1. april. Tallet a er årets middeltemperatur, og b er halvdelen af variationen i årets middeltemperatur. Konstanten c er et faseforskydningsled, der angiver begyndelsen af en svigning.
Antag, at årets middeltemperatur er 14 grader C og den årlige variation i middeltemperaturen er 13 grader C. Vi går ud fra, at temperaturen den 1. april netop er årets middeltemperatur, så c = 0.
Angiv den varmeste og den koldeste dag i byen, samt middeltemperaturen af disse dage.
Jeg har sat a = 14 og b = 6,5. Er især i tvivl omkring b. Det er vel den halve forskel mellem højeste og laveste temperatur ?
Ville lige høre om jeg har lavet følgende opgave korrekt:
Man har fundet ud af, at temperaturen i en bestem by i årets løb varierer efter ligningen
T = a + b * sin ( pi/6 (360- ((360 - t)/30)+c)
Her er T middeltemperaturen i grader C på dag nr. t 1. april. Tallet a er årets middeltemperatur, og b er halvdelen af variationen i årets middeltemperatur. Konstanten c er et faseforskydningsled, der angiver begyndelsen af en svigning.
Antag, at årets middeltemperatur er 14 grader C og den årlige variation i middeltemperaturen er 13 grader C. Vi går ud fra, at temperaturen den 1. april netop er årets middeltemperatur, så c = 0.
Angiv den varmeste og den koldeste dag i byen, samt middeltemperaturen af disse dage.
Jeg har sat a = 14 og b = 6,5. Er især i tvivl omkring b. Det er vel den halve forskel mellem højeste og laveste temperatur ?
Skriv et svar til: Opgave med sinusfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
