Fysik

hjælp til opgave!

21. marts 2004 af jay_sixer (Slettet)

Jeg skal bruge lidt hjælp til en fysik opgave....

1) en klods med massen glider ned af en træbane, der har hældningen 30 grader..

hvad er klodsens vægt? vægt er ikke det samme som masse...men nogen foreslag?

Svar #1
21. marts 2004 af jay_sixer (Slettet)

udover for man at vide at den dynamiske gnidningskoefficient er 0.35 og den statiske 0.4...men det skal ik bruges til den første opg her......

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hehe :) Det lyder lidt som om du har glemt at give en oplysning.

Svar #3
21. marts 2004 af jay_sixer (Slettet)

sry..hehe massen på klodsen er 250g......men problemet er at vægten skal findes.... massen er ikke det samme som vægt?...plz help..

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Hmm... Nu er jeg ikke den store fysiker, men er du sikker på at masse og vægt ikke er det samme? Min nudansk ordbog siger at masse angives i kg, hvor densiteten som jeg tror du mener angives i kg pr. volumen...

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2004 af erdos (Slettet)

Nej, masse og vægt er strengt taget ikke helt det samme.
Hvis du på jorden vejer f.eks 70 kg vil du på månen veje ca. 11 kg og på jupiter en del mere. Din vægt er altså klart forskellig. Men din masse vil i alle disse tilfælde være konstant.

Det jeg vil frem til er noget i stil med at man kan sige at massen er et udtryk for hvor meget af et givent stof der er. Altså på sin vis hvor mange molekyler det består af. Vægt derimod er bare et udtryk for hvor meget denne masse påvirkes af et tyngdefelt.

Svar #6
21. marts 2004 af jay_sixer (Slettet)

det har du ret i.....men hvad vil en evt løsning være til opgaven?

massen lig 250g, find vægten?

massen bliver påvirket af en tyngde..

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2004 af iB (Slettet)

Mener at du kan sige, at vægten af klodsen, er den kraft hvormed klodsen påvirker underlaget. Dvs at du kan bruge F=m*a, hvor m er masse, a er g.

Til resten af opgaven:
Tegn problemet, og sæt på krafter (tyngdekraft og gnidningskraft)

Svar #8
21. marts 2004 af jay_sixer (Slettet)

tak du...

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2005 af gree (Slettet)

Det er sindssygt det der : )

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. december 2005 af Molle (Slettet)

#7 - Jep, en vægt angives nemlig som en kraft dvs. med enheden Newton.

Altså er tyngekraften (når vi også regner med enheder), hvormed klodsen bliver påvirket:

F(t) = m*g
F(t) = 0,250 kg * 9,82 N/kg ~ 2,46 N

Skriv et svar til: hjælp til opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.