Matematik
første –ordens partielle afledede
18. februar 2007 af
Watergate (Slettet)
Hej jeg har problemer med denne opgave.
Jeg skal finde den første –ordens partielle afledede af denne funktion:
f(u,v,w) = u^v^w
håber i kann hjælpe
Jeg skal finde den første –ordens partielle afledede af denne funktion:
f(u,v,w) = u^v^w
håber i kann hjælpe
Svar #1
18. februar 2007 af oxford_nm (Slettet)
u*v*w eller u^v^w? Du får under alle omstændigheder tre partielle afledte af første orden mht. henholdsvis u, v og w... Men de er klart pænere hvis der står gangetegn i mellem variablene ;-)
Svar #2
19. februar 2007 af sontas (Slettet)
For overblikkets skyld sætter jeg v^w = k
Dvs hvis vi diff mht u, så er v^w = konstant = k.
df(u,v,w)/du = ku^(k-1) = v^w*u^(v^w-1)
samme princip for de andre.
Dvs hvis vi diff mht u, så er v^w = konstant = k.
df(u,v,w)/du = ku^(k-1) = v^w*u^(v^w-1)
samme princip for de andre.
Skriv et svar til: første –ordens partielle afledede
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
