Matematik
ligning
18. februar 2007 af
divadua (Slettet)
hey.. er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave: Hvordan bestemmer man en ligning for en tangent, der er parallel med en linje som har en linging der hedder: 3y+15=10x
Svar #1
18. februar 2007 af oxford_nm (Slettet)
Tangenten skal have samme hældning som linjen.
Da 3y+15=10x <=> 3y=10x-15 <=> y=10/3*x-5 har din linje hældningen 10/3. Altså skal tangenten have denne hældning. Hvis opgaven har noget at gøre med differentialregningen og du har oplyst en funktion
f(x), så er det nok meningen, at du skal finde et punkt, hvor f'(x)=10/3, og så opskrive din tangentligning ud fra dette punkts koordinater og hældningen 10/3.
Da 3y+15=10x <=> 3y=10x-15 <=> y=10/3*x-5 har din linje hældningen 10/3. Altså skal tangenten have denne hældning. Hvis opgaven har noget at gøre med differentialregningen og du har oplyst en funktion
f(x), så er det nok meningen, at du skal finde et punkt, hvor f'(x)=10/3, og så opskrive din tangentligning ud fra dette punkts koordinater og hældningen 10/3.
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
