Matematik
to opgaver
18. februar 2007 af
barbie_girl (Slettet)
1) s(t)=-4,91*t^2+10*t+k
a) beregn hvor lang tid der går inden stenen rammer jorden ved at løse ligningen s(t)=0. (Der bliver to løsninger . Overvej hvor den der skal forkastes kommer fra.)
b) Find ud af hvor langt stenen kommer op , og hvor langt den er om at nå toppen.
2
En sten slippes fra toppen af en dyb brønd . Hastighesfunktionen er :
v(t)=-9,82*t
a) Bestem stedfunktionen når tiden er 0 (s) når stenen slippes i højden 0 (m) efter .
b)Efter 2,3 sek. høres plasket fra stenen der rammer vandet .
Hvor dyb er brønden ?
c) Er det vigtigt for vurderingen af brøndens dybde at det tager tid for lyden at bevæge sig sig op gennem brønden ? Lydhastigheden er ca.340m/s
hjælp!!
a) beregn hvor lang tid der går inden stenen rammer jorden ved at løse ligningen s(t)=0. (Der bliver to løsninger . Overvej hvor den der skal forkastes kommer fra.)
b) Find ud af hvor langt stenen kommer op , og hvor langt den er om at nå toppen.
2
En sten slippes fra toppen af en dyb brønd . Hastighesfunktionen er :
v(t)=-9,82*t
a) Bestem stedfunktionen når tiden er 0 (s) når stenen slippes i højden 0 (m) efter .
b)Efter 2,3 sek. høres plasket fra stenen der rammer vandet .
Hvor dyb er brønden ?
c) Er det vigtigt for vurderingen af brøndens dybde at det tager tid for lyden at bevæge sig sig op gennem brønden ? Lydhastigheden er ca.340m/s
hjælp!!
Svar #6
18. februar 2007 af ibibib (Slettet)
1) Løs ligningen 0=-4,91*t^2+10*t+2.
2) s(t) er en stamfkt til v(t) så
s(t) = -4,91t²+k, men k kan beregnes til 0.
2) s(t) er en stamfkt til v(t) så
s(t) = -4,91t²+k, men k kan beregnes til 0.
Svar #9
19. februar 2007 af ibibib (Slettet)
1. b. Beregn parablens toppunkt
2. b. Ja, brønden er 25,97 meter dyb. (minusset skal naturligvis ikke med).
2. b. Ja, brønden er 25,97 meter dyb. (minusset skal naturligvis ikke med).
Skriv et svar til: to opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
