Matematik
hjælp til opgave om niveaukurver!!!
20. februar 2007 af
Watergate (Slettet)
Hej jeg har siddet og bøvlet med denne opgave.. Jeg skal vise at, x^2-4x+y^2+6y-13 = er en niveau kurve til funktionen:
F(x,y) = 3sqr(x^2-4x+y^2+6y+14-3x^2+12x-3y^2-18y+40)
Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre, håber nogle kan hjælpe
På forhånd tak
F(x,y) = 3sqr(x^2-4x+y^2+6y+14-3x^2+12x-3y^2-18y+40)
Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre, håber nogle kan hjælpe
På forhånd tak
Svar #1
20. februar 2007 af mathon
F(x,y) = 3sqr(x^2-4x+y^2+6y+14-3x^2+12x-3y^2-18y+40)
F(x,y) = 3sqr[-2(x^2-4x+y^2+6y-27)]
F(x,y) = 3sqr[-2[(x-2)^2-4+(y+3)^2-9-27]]
F(x,y) = 3sqr[-2[(x-2)^2+(y+3)^2-40]]
hvoraf
(x-2)^2+(y+3)^2-40<0
F(x,y) = 3sqr[-2(x^2-4x+y^2+6y-27)]
F(x,y) = 3sqr[-2[(x-2)^2-4+(y+3)^2-9-27]]
F(x,y) = 3sqr[-2[(x-2)^2+(y+3)^2-40]]
hvoraf
(x-2)^2+(y+3)^2-40<0
Svar #2
20. februar 2007 af Lusker (Slettet)
Jeg tror, at du har skrevet ligningen forkert op watergate, da din opgave formulering ligner opgave 4 i opgavesæt 3 for matematik på 2. semester for BA Økonomi.
http://www.aula.au.dk/courses/F07MATH/document/Opgaves%E6t/Opgaver3.pdf?cidReq=F07MATH
http://www.aula.au.dk/courses/F07MATH/document/Opgaves%E6t/Opgaver3.pdf?cidReq=F07MATH
Skriv et svar til: hjælp til opgave om niveaukurver!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
