Matematik
Ligning "haster"
20. februar 2007 af
anden123 (Slettet)
Jeg sidder med en opgavet som jeg simpelthen ikke kan løse.
x + 1/2 - 13 = - x + 5/3
Jeg har prøvet mig frem, men tror ikke, at det er rigtigt.
x +½ =- x + 5/3 + 13
x + ½ =- x + 14.6
x = -x + 15,1
x + x = 15,1
Tak på forhånd.
x + 1/2 - 13 = - x + 5/3
Jeg har prøvet mig frem, men tror ikke, at det er rigtigt.
x +½ =- x + 5/3 + 13
x + ½ =- x + 14.6
x = -x + 15,1
x + x = 15,1
Tak på forhånd.
Svar #1
20. februar 2007 af Lusker (Slettet)
Du er der næsten, men du har lige regnet forkert i det andet sidste trin, da du har lagt ½ til på begge sider hvor du skulle trække den fra.
x + ½ -13 = -x + 5/3
x + x = 5/3 + 25/2
2x = 10/6 + 75/6
x = 85/6 * 1/2
x = 85/12
Jeg har lavet det i en del trin, så jeg håber du forstår det.
x + ½ -13 = -x + 5/3
x + x = 5/3 + 25/2
2x = 10/6 + 75/6
x = 85/6 * 1/2
x = 85/12
Jeg har lavet det i en del trin, så jeg håber du forstår det.
Skriv et svar til: Ligning "haster"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
