Matematik

Hjælp med en opgave

21. februar 2007 af Amaana (Slettet)
Hej alle sammen.

Hvordan kan jeg lave denne her opgave:
Parablen p er graf for funktionen f givet ved f(x)=-0,25x^2+2x-1.

a)Bestem en ligning for tangenten t til p i punktet R(5,f(5)).

På forhånden mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Benyt
y = f(x0) + f'(x0)·(x-x0),
hvor x0=5.

Skriv et svar til: Hjælp med en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.