Tysk
Tysk hjælp
25. februar 2007 af
onsunshine (Slettet)
Hej, nogen der kan hjælpe med denne sætning?
"Wir waren verabredet, damals, von zehn Jahren".
1) Verabredet betyder aftale, men jeg kan ikke få sætning til at give mening. Kan i ?
2) Hvorfor "verabredet" ? Er det ikke flertal? Skal det så ikke hedde verabreden ?
Håber nogen kan hjælpe :-)
"Wir waren verabredet, damals, von zehn Jahren".
1) Verabredet betyder aftale, men jeg kan ikke få sætning til at give mening. Kan i ?
2) Hvorfor "verabredet" ? Er det ikke flertal? Skal det så ikke hedde verabreden ?
Håber nogen kan hjælpe :-)
Svar #1
25. februar 2007 af Andy-B (Slettet)
1. = Vi havde en aftale dengang for 10 år siden.
Det for jeg det til. I hvert fald:
Ich bin mit Jens verabredet = Jeg har en aftale med Jens.
2. ? ikke sikker men:
Før nutid og urealmæssigt, derfor -t i stedet for -en
Det for jeg det til. I hvert fald:
Ich bin mit Jens verabredet = Jeg har en aftale med Jens.
2. ? ikke sikker men:
Før nutid og urealmæssigt, derfor -t i stedet for -en
Skriv et svar til: Tysk hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
