Matematik

Rektangel

26. februar 2007 af piter (Slettet)
I et rektangel er siderne 4 og 6. Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne.

Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Beregn længderne af diagonalerne vha. Pythagoras. Brug derefter sinus-relationerne på passende vis (husk, at diagonalerne deler hinanden i to lige store stykker, siden de er diagonaler i et rektangel).

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2007 af Molle (Slettet)

En diagonal deler rektanglet op retvinklede trekanter. Benyt cos, sin eller tan

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2007 af Molle (Slettet)

#2 Er forkert. Havde læst opgaven forkert, jeg beklager. Gør som i #1.

Svar #4
26. februar 2007 af piter (Slettet)

Får stadig forkert resultat:

a^2 + b^2 = c^2 <=> 4^2 + 6^2 = 52

kvadratroden af 52 = 7.2

sinnusrelationen: a/c

4/7.2 = 0.555555555555556

Sin^-1(0.555555555555556)

= 33.75 grader

Det skal blive 67 :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2009 af Tef159 (Slettet)

Har du, piter, regnet den ud?

Sidder selv med samme opgave. :)


Skriv et svar til: Rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.