Matematik
Rektangel
26. februar 2007 af
piter (Slettet)
I et rektangel er siderne 4 og 6. Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne.
Jeg har beregnet længden vha. phytagoras og ved jeg derefter skal bruge sinusrelationen, men får det forkert hele tiden. Hvad gør jeg forkert?
a^2 + b^2 = c^2 <=> 4^2 + 6^2 = 52
kvadratroden af 52 = 7.2
sinnusrelationen: a/c
4/7.2 = 0.555555555555556
Sin^-1(0.555555555555556)
= 33.75 grader
Det skal blive 67,xx til jeres orintering
Jeg har beregnet længden vha. phytagoras og ved jeg derefter skal bruge sinusrelationen, men får det forkert hele tiden. Hvad gør jeg forkert?
a^2 + b^2 = c^2 <=> 4^2 + 6^2 = 52
kvadratroden af 52 = 7.2
sinnusrelationen: a/c
4/7.2 = 0.555555555555556
Sin^-1(0.555555555555556)
= 33.75 grader
Det skal blive 67,xx til jeres orintering
Svar #1
26. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Ved at finde én vinkel (ikke den rette..) i trekanten med siderne 4, 6 og sqrt(52) kan du finde din vinkel.
Svar #2
26. februar 2007 af piter (Slettet)
Er godt klar over jeg skal finde én vinkel
men ved ikke helt hvordan kan du lige hjælpe lidt mere??
men ved ikke helt hvordan kan du lige hjælpe lidt mere??
Skriv et svar til: Rektangel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
