Matematik

Opgave 2.025 (1-årigt forløb til a-niveau)

27. februar 2007 af AndersBH (Slettet)
I planen er givet et kordinatsystem med begyndelsespunkt i O. Et punkt P(x,y) bevæger sig i planen, således at det til tidspunktet t gælder, at

x=t^3-12t
y=t^2+2t (t er element i R)

1. Beregn koordinatsættet til hvert af banekurvens skæringspunkter med koordinatsystemets akser.

På forhånd tak.
/Anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Skæring med y-aksen: løs ligningen x=0.
Skæring med x-aksen: løs ligningen y=0.

Svar #2
27. februar 2007 af AndersBH (Slettet)

Det er jo godt klar over, jeg får bare ikke facit.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2007 af mathon

x=t^3-12t = t(t^2-12)

0=t(t^2-12) for t=0, t=-2sqr(3) og t=2sqr(3)

y=t^2+2t = t(t+2)

0=t(t+2) for t=0 og t=-2


NB Svar lige hjælperen i en sober tone!

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

Det sagde du intet om. Du havde bare skrevet opgaven. Havde du skrevet, hvad du havde gjort, så kunne du få hjælp med det samme. Husk det til en anden gang!

Svar #5
27. februar 2007 af AndersBH (Slettet)

Tak for hælpen. Det skal jeg huske til en anden gang :)

Skriv et svar til: Opgave 2.025 (1-årigt forløb til a-niveau)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.