Matematik

Opgave - Helt blank.

27. februar 2007 af Pokemans (Slettet)
Hey, jeg har fået sådan en rigtig "sjov" matematik opgave, som jeg simpelthen ikke kan huske hvordan man løser. Opgaven lyder:

"En landmand ejer en eng, der støder op til en å. Han ønsker at indhegne en del af engen, og det indhegnede areal skal have et så stort areal som muligt. Han har i alt 480 m hegn til rådighed. Bestem sidernes længde under forudsætning af, at arealet er rektangulært."

Altså, var lidt inde på lige store koefficienters metode, men det virkede ikke for mig, måske gjorde jeg det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2007 af mathon

hvad har du ellers prøvet?


Svar #2
27. februar 2007 af Pokemans (Slettet)

Ikke rigtigt noget, var ret overbevist om at den metode ville virke, men det gik sku ikke rigtigt.

Jeg er som sagt, hel blank. Kan ikke se hvordan jeg skal gribe den an, hvis ikke det derejer sig om at stille 2 ligninger op mod hinanden :C

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2007 af mathon

hvis åen udnyttes som den ene langside og du kalder bredden x,
har du to breddestykker på x og én længde på (480-2x)

Arealfunktionen bliver da

A(x)=x*((480-2x)

Find A(x)_max

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2007 af mathon

A(x)=x*(480-2x) = -2x^2+480x, x<240

A'(x) = -4x+480

A'(x)=0 = -4x+480.........

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2007 af mathon

A(x) = -2x^2+480x, x<240

en parabel med grenene nedad

toppunktets 2.koordinat er A_max

Svar #6
27. februar 2007 af Pokemans (Slettet)

Tak for svarende, jeg prøver lidt igen!

Tror jeg har en idé nu.

Skriv et svar til: Opgave - Helt blank.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.