Matematik
Hjælp til vejledende opgave
01. marts 2007 af
reel_chick (Slettet)
Har et vejledende opgave sæt, og er virkelig gået i stå ved en opgave!
Opgaven har 2 dele:
Om en differentiabel funktionoplyses at: f'(x)=(x+3)(x+1)^2(x-1)
a) Bestem monotoniforholdene
En anden funktion g er bestemt ved
g(x)=3*x-e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P (-2;f(-2))
b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t
Opgave a) har jeg løst vha nulreglen og fået:
Faldende for x< eller = -3
Voksende for -3< el. = x < el. = -1
Faldende for -1 < el. = x < el. = 1
Voksende for 1 < el. = x
Men så er det jeg er gået i stå ved b) - nogen der kan hjælpe?
Opgaven har 2 dele:
Om en differentiabel funktionoplyses at: f'(x)=(x+3)(x+1)^2(x-1)
a) Bestem monotoniforholdene
En anden funktion g er bestemt ved
g(x)=3*x-e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P (-2;f(-2))
b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t
Opgave a) har jeg løst vha nulreglen og fået:
Faldende for x< eller = -3
Voksende for -3< el. = x < el. = -1
Faldende for -1 < el. = x < el. = 1
Voksende for 1 < el. = x
Men så er det jeg er gået i stå ved b) - nogen der kan hjælpe?
Skriv et svar til: Hjælp til vejledende opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
