Matematik

Ligninger

01. marts 2007 af martin232 (Slettet)
Hej, har lidt problemer med at løse disse 2 ligninger:

384 = 10L + 8H

372cm2 = 8L + 10H

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Du skal altså løse ligningssystemet? Start med at dividere første ligning med 10 og anden ligning med 8. Træk dem så fra hinanden, og du får en ligning, hvor H er den eneste ubekendte. Derefter skulle det være en smal sag at finde L.

Svar #2
01. marts 2007 af martin232 (Slettet)

ehh... Skal man så trække de 10L over, så man får

384/8 - 10L/8 = H

Svar #3
01. marts 2007 af martin232 (Slettet)

men ja, skal løse ligningssystemet

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

Det var ikke det jeg mente, men ja, du kan også gøre på den måde. Sæt så udtrykket til venstre ind for H i den anden ligning, og isoler L.

Svar #5
02. marts 2007 af martin232 (Slettet)

du taler lidt uklart, forstår desværre ikke helt hvad du mener...

Svar #6
02. marts 2007 af martin232 (Slettet)

eller mener du:

372cm2 = 8L + 384/8 - 10L/8

og 384/8, kan forkortes til 48

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.