Matematik
afla og beta 2
02. marts 2007 af
lith (Slettet)
opgave1:
i et koordinatsystem i rummet er to planer alfs og beta bestemt ved ligningerne:
alfa:2x+2y-z-16=0
beta:3x-y-z+44=0
1)bestem den spids vinkel mellem alfa og beta
2)en linje m går igennem c(1,1,2) og har retnings vektor(3,1,8)
bestem en parametfremstilling for den plan y, der indeholder linjen m og som er vinkelret på alfa.
3)gør rede for at m er parrallel med både alfa og beta
4)bestem koordinatsættet til projektionen af punktet c på beta.
1)har jeg lavet
2)jeg ved at jeg skal finde 2 retningsvektorer og et punkt i planen..men har ikke styrer på hvordan jeg skal finde dem..
...
jeg håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave...
på forhånd tak...
i et koordinatsystem i rummet er to planer alfs og beta bestemt ved ligningerne:
alfa:2x+2y-z-16=0
beta:3x-y-z+44=0
1)bestem den spids vinkel mellem alfa og beta
2)en linje m går igennem c(1,1,2) og har retnings vektor(3,1,8)
bestem en parametfremstilling for den plan y, der indeholder linjen m og som er vinkelret på alfa.
3)gør rede for at m er parrallel med både alfa og beta
4)bestem koordinatsættet til projektionen af punktet c på beta.
1)har jeg lavet
2)jeg ved at jeg skal finde 2 retningsvektorer og et punkt i planen..men har ikke styrer på hvordan jeg skal finde dem..
...
jeg håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave...
på forhånd tak...
Svar #1
02. marts 2007 af ibibib (Slettet)
2) Den ene retningsvektor er m's retningsvektor.
Den anden retningsvektor er krydsproduktet af m's retningsvektor og alfa's normalvektor.
Den anden retningsvektor er krydsproduktet af m's retningsvektor og alfa's normalvektor.
Svar #3
02. marts 2007 af lith (Slettet)
mange tak...
i 3) er jeg ikke helt med hvad der skal gælde for at de skal være parallelle...
4) den kan jeg godt lave..
i 3) er jeg ikke helt med hvad der skal gælde for at de skal være parallelle...
4) den kan jeg godt lave..
Svar #4
02. marts 2007 af sigmund (Slettet)
#3,
Hvis de to normalvektorer er parallelle, er planerne det også.
Hvis de to normalvektorer er parallelle, er planerne det også.
Skriv et svar til: afla og beta 2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
