Matematik
funktioner
02. marts 2007 af
sarah 2804 (Slettet)
Hej .. Har svær ved denne opgave...
en funktion f er bestemt ved f(x)=2x-3. med F betegnes en stamfunktion til f.
hvordan bestemmmer man F, det oplyses at linjen med ligning y=x +5 er tangent til grafen for F.
håber der er nogen der kan hjælpe som altid..
en funktion f er bestemt ved f(x)=2x-3. med F betegnes en stamfunktion til f.
hvordan bestemmmer man F, det oplyses at linjen med ligning y=x +5 er tangent til grafen for F.
håber der er nogen der kan hjælpe som altid..
Svar #1
02. marts 2007 af ibibib (Slettet)
linjen y=x+5 har hældningen 1 (a=1). Da tangentens hældning er lig med differentialkvotienten skal du løse ligningen
2x-3 = 1
for at bestemme røringspunktets x-koordinat.
Det sidste kan du godt selv.
2x-3 = 1
for at bestemme røringspunktets x-koordinat.
Det sidste kan du godt selv.
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
