Matematik
Opgaver Mat
03. marts 2007 af
Juliane2 (Slettet)
Hej allesammen.
Nu har jeg brug for hjælp fra nogle der er dygtige til at forklare MATEMATIK.
Jeg vil MEGET GERNE HAVE EN FORKLARING på hvordan man gør.
en opgave lyder...
1)
En kapital Ko er på 6 år blevet forentet til 20006, 86 kr. Den årlige forrentning er 4. 2 %
Beregn Ko.
2) løs ligningen
7-4 (x-2) = 1-8x
(husk en god forklaring på hvordan du gjorde. Det skal læres, så jeg selv kan løse en ligning næste gang! )
Please hjælp mig, så jeg kan finde ud af det og endelig få det lært!
Hvis der er nogle der har eksempler på reducering og forklaring på, hvordan man gør er i altid velkommen til at tilføje det nedenunder opgaverne.
Jeg er taknemlig for jeres hjælp.
Mange hilsner.
Nu har jeg brug for hjælp fra nogle der er dygtige til at forklare MATEMATIK.
Jeg vil MEGET GERNE HAVE EN FORKLARING på hvordan man gør.
en opgave lyder...
1)
En kapital Ko er på 6 år blevet forentet til 20006, 86 kr. Den årlige forrentning er 4. 2 %
Beregn Ko.
2) løs ligningen
7-4 (x-2) = 1-8x
(husk en god forklaring på hvordan du gjorde. Det skal læres, så jeg selv kan løse en ligning næste gang! )
Please hjælp mig, så jeg kan finde ud af det og endelig få det lært!
Hvis der er nogle der har eksempler på reducering og forklaring på, hvordan man gør er i altid velkommen til at tilføje det nedenunder opgaverne.
Jeg er taknemlig for jeres hjælp.
Mange hilsner.
Svar #1
03. marts 2007 af Alima (Slettet)
opgave 1)
Benyt formlen for kapitalfremskrivningen.
Indsæt de kendte værdier i formlen og du vil se at Ko er den eneste ubekendte, isoler og du finder Ko
opg 2)
Start med at gange ud ->
7-4(x-2) = 1-8x ->
7-4x+8 = 1 - 8x ->
Nu skal du samle alle x´erne på den ene side af lighedstegnet og tallene på den anden side. husk at der skiftes fortegn når der rykkes over
-4x + 8x = -7-8+1
4x = - 14
x = -14/4 = -7/2
Benyt formlen for kapitalfremskrivningen.
Indsæt de kendte værdier i formlen og du vil se at Ko er den eneste ubekendte, isoler og du finder Ko
opg 2)
Start med at gange ud ->
7-4(x-2) = 1-8x ->
7-4x+8 = 1 - 8x ->
Nu skal du samle alle x´erne på den ene side af lighedstegnet og tallene på den anden side. husk at der skiftes fortegn når der rykkes over
-4x + 8x = -7-8+1
4x = - 14
x = -14/4 = -7/2
Svar #4
04. marts 2007 af Juliane2 (Slettet)
Der er noget jeg ikke forstår...
i starten står (x-2), hvordan kan det lige pludselig hoppe over til at blive 8?
og for neden siger du...
4x = - 14
Hvorfor lige 4x = ????
i starten står (x-2), hvordan kan det lige pludselig hoppe over til at blive 8?
og for neden siger du...
4x = - 14
Hvorfor lige 4x = ????
Svar #5
04. marts 2007 af Juliane2 (Slettet)
Jeg tænkte på om jeg kunne få beregning på første opgave eksempel jeg har lagt ud, så jeg kan få det skåret ud i pap for mig?
Jeg har en bog omkring kapitalfremskrivning, som jeg skal til at læse...
Jeg har en bog omkring kapitalfremskrivning, som jeg skal til at læse...
Skriv et svar til: Opgaver Mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
