Matematik

2. Promiller

03. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)
hey

der står i min oppg at:


5. Promiller og forbrænding
Når man har drukket alkohol stiger spirituspromillen i blodet indtil der er gået ca. 1 time efter spiritusindtagelsen.
Derefter aftager promillen lineært som funktion af tiden på grund af kroppens forbrænding.

Line har en promille på 1,00 1 time efter hun har været til reception og har drukket vin.
Line forbrænder ca. 0,10 promille pr. time.

a) Lav en formel, som viser Lines promille som funktion af tiden – (vi starter uret 1 time efter receptionen)


er det sådan
Y=0,10x * 60

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Du får at vide at Line har promille 1,00 til at starte med. Det kan du kalde tiden, t=0. Hver time skal der så trækkes 0,1 promille fra. Hvis vi siger at y(t) er promillen som funktion af tiden, må det derfor være sådan at
y(t)=1-0,1t

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2007 af newroz (Slettet)

tak for din hjælp

så det betyder at det er sådan y=1-0,1

men behøver jeg at skrive t som du har gjort

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Hvis ikke man skriver t, så er det jo ikke en funktion af tiden. Pointen er jo netop af efter en time, når t=1, så er promillen y(1)=1-0,1*1=0,9 og efter 10 timer, når t=10 så er promillen y(10)=1-0,1*10=0. I virkeligheden bør man skrive
max ( y(t)=1-0,1t; 0 ), da promillen ikke kan blive negativt i virkeligheden, men det kan y(t).

Svar #4
03. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

ok tak for hjælpen

Svar #5
03. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

der står også at jeg skal

b) Beregn hvor lang tid Lines promille er om at komme ned på 0,5.


for at det skal blive 0,5 så skal man sige


1-0,1* ??

har prøvet med mange tal men den kommer ike ved du hvorofr det er sådan

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2007 af Molle (Slettet)

y = 0,1*t - 0,1

Promillen y er altså 0,5 (y = 0,5)

0,5 = 0,1*t - 0,1

Løs ligningen.

Skriv et svar til: 2. Promiller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.