Matematik
Mat - uden hjælpemidler
24. marts 2004 af
Kasper G. (Slettet)
Hey, skal til mat-pørve i morgen uden hjælpemidler, men er lige faldet over et par stykker, jeg ikke lige kan se hvordan man skal løse.
Det er opg. 9 i dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/Vinter03/2003-8-4v.pdf?menuid=150560
opg. 8 i dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-4-UDEN.pdf
og tilsidst opg. 9 og 10 i dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf
Mine ideer til løsning:
første opg:
finde f' og g', udnytte at f'(t) og g'(t) svarer til hældningskoefficienten, denne skulle være ens, sætte f'(t) = g'(t) og finde t. Men synes ikke resultatet er så pænt som det plejer at være i prøver uden hjælpemidler.
anden opg:
Her ville jeg differentiere, f(x), da f' gerne skulle give dy/dx. Samt udnytte at y = f(x), når man skal forkorte f'... kan dog ikke få det til at passe.
Sidste to opgaver:
først finder jeg arealet af trekanten til 1. Udnytter at længden på bredden på firkanten må være 2x, dvs. 2x + 2xA = 1, længere kan jeg ikke komme.
opg.10: det første delspørgsmål er nemt nok, idet trekanterne er ensvinklede, men kan ikke se hvordan jeg ud fra dette, skal kunne finde højden...
Vil blive rigtig glad hvis der er nogle der gider at kigge på en eller flere af opgaverne, på forhånd tak.
Det er opg. 9 i dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/Vinter03/2003-8-4v.pdf?menuid=150560
opg. 8 i dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-4-UDEN.pdf
og tilsidst opg. 9 og 10 i dette sæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf
Mine ideer til løsning:
første opg:
finde f' og g', udnytte at f'(t) og g'(t) svarer til hældningskoefficienten, denne skulle være ens, sætte f'(t) = g'(t) og finde t. Men synes ikke resultatet er så pænt som det plejer at være i prøver uden hjælpemidler.
anden opg:
Her ville jeg differentiere, f(x), da f' gerne skulle give dy/dx. Samt udnytte at y = f(x), når man skal forkorte f'... kan dog ikke få det til at passe.
Sidste to opgaver:
først finder jeg arealet af trekanten til 1. Udnytter at længden på bredden på firkanten må være 2x, dvs. 2x + 2xA = 1, længere kan jeg ikke komme.
opg.10: det første delspørgsmål er nemt nok, idet trekanterne er ensvinklede, men kan ikke se hvordan jeg ud fra dette, skal kunne finde højden...
Vil blive rigtig glad hvis der er nogle der gider at kigge på en eller flere af opgaverne, på forhånd tak.
Svar #1
24. marts 2004 af riquelme (Slettet)
1) det er da ihvertfald fremgangsmåden...
2) igen, fremgangsmåden er rigtig, så prøv lidt mere :)
3) P ligger på linien y = 1-x, så arealet af rektanglet kan skrives A(x) = 2x(1-x).. ved at løse A'(x)=0 kan den x-værdi der giver det største areal findes
4) ensvinklede trekanter.. kig på trekanterne APO og ADC, idet du kender forstørrelsesfaktoren
2) igen, fremgangsmåden er rigtig, så prøv lidt mere :)
3) P ligger på linien y = 1-x, så arealet af rektanglet kan skrives A(x) = 2x(1-x).. ved at løse A'(x)=0 kan den x-værdi der giver det største areal findes
4) ensvinklede trekanter.. kig på trekanterne APO og ADC, idet du kender forstørrelsesfaktoren
Svar #2
24. marts 2004 af Kasper G. (Slettet)
Tak for hjælpen.
Kan godt lave 2), 3) nu, og 4) giver højden så 8/3??
Kan godt lave 2), 3) nu, og 4) giver højden så 8/3??
Skriv et svar til: Mat - uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
