Fysik

1 fysikopgave.

04. marts 2007 af kenano (Slettet)
En mand (70 kg) starter sin cykel (20 kg) på vandret vej ved at træde op på pedalen, som er i topstilling og derefter træde pedalen ned ved hjælp af sin vægt. Pedalarmens længde er 15 cm. Vi ser bort fra gnidnings- og luftmodstand.

Hvor hurtigt kører cyklisten når pedalen er trådt ned?

Nogen der vil hjælpe!?

Svar #1
04. marts 2007 af kenano (Slettet)

Ingen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2007 af Matkaj

Vink: Når cyklisten træder pedalen ned omsættes potentiel energi Epot = mcyklist*g*h til kinetisk Ekin = ½*(mcykel + mcyklist*v^2,
pga. energibevarelsen er Epot = Ekin, isoler heraf v!

Skriv et svar til: 1 fysikopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.