Matematik
Lidt hjælp til matematiken
04. marts 2007 af
susisse (Slettet)
Hej. Jeg har her nogle opgaver som skal løses uden hjælpemidler, men jeg kan ikke finde ud af dem, vil gerne se hvordan de skal løses, da jeg er i gang med at øve mig til terminsprøve.
1 opg: Gør rede for at funktionen f(x) = 1 +1/x, X > 0
er en løsning til differentialligningen dy/dx = -(y-1)^2
opg 2: I et koordinatsystem i rummet har en kugle ligningen x^2-2x+y^2+2y+z^2-4z = a
hvor a er et positivt tal. har fundet centrum til(1,-1,2)
Beste, tallet a, så planen med ligningen x-2y+2z+8=0 er tangent til kuglen.
opg 3: En funktion f er givet ved f(x)= e^x-5x+2
Bestem monotoniforholdene for f
Håber der er nogen der har lyst til at vise mig hvordan man gør, så jeg ved det til en anden gang, på forhånd tak:)
1 opg: Gør rede for at funktionen f(x) = 1 +1/x, X > 0
er en løsning til differentialligningen dy/dx = -(y-1)^2
opg 2: I et koordinatsystem i rummet har en kugle ligningen x^2-2x+y^2+2y+z^2-4z = a
hvor a er et positivt tal. har fundet centrum til(1,-1,2)
Beste, tallet a, så planen med ligningen x-2y+2z+8=0 er tangent til kuglen.
opg 3: En funktion f er givet ved f(x)= e^x-5x+2
Bestem monotoniforholdene for f
Håber der er nogen der har lyst til at vise mig hvordan man gør, så jeg ved det til en anden gang, på forhånd tak:)
Svar #1
04. marts 2007 af ibibib (Slettet)
1) Indsæt f'(x) for dy/dx og f(x) for y.
2) Beregn afstanden fra planen til centrum. Det er kuglens radius og du kan beregne a.
3) Løs ligningen f'(x)=0 og lav en fortegnslinje for f'(x).
2) Beregn afstanden fra planen til centrum. Det er kuglens radius og du kan beregne a.
3) Løs ligningen f'(x)=0 og lav en fortegnslinje for f'(x).
Skriv et svar til: Lidt hjælp til matematiken
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
