Matematik
formler
04. marts 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hey
der står i min opg at
Der findes 4 formler, som man kan bruge til at beregne sidelængder og/eller vinkler i retvinklede trekanter. Skriv disse formler op og forklar i ord hvad formlerne siger
(OBS: det er ikke nok f.eks. at sige at pythagoras siger at: ” a i anden plus b i anden er lig med c i anden” )
den første er selvfølige
1.
a2 + b2= c2
man benytter Pythagoras til at finde sider i en retvinklet trekant hvis man kender de to andre sider.
2.
0,5* a* b=A
3.
0,5 * h *g =A
4.
A = h * g
er det sådan de menr det og hvad skal man sige i ord ?
der står i min opg at
Der findes 4 formler, som man kan bruge til at beregne sidelængder og/eller vinkler i retvinklede trekanter. Skriv disse formler op og forklar i ord hvad formlerne siger
(OBS: det er ikke nok f.eks. at sige at pythagoras siger at: ” a i anden plus b i anden er lig med c i anden” )
den første er selvfølige
1.
a2 + b2= c2
man benytter Pythagoras til at finde sider i en retvinklet trekant hvis man kender de to andre sider.
2.
0,5* a* b=A
3.
0,5 * h *g =A
4.
A = h * g
er det sådan de menr det og hvad skal man sige i ord ?
Skriv et svar til: formler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
