Matematik

Mat. opg (nogen idé)

05. marts 2007 af frede000 (Slettet)
En anden person har 2 timer efter indtagelsen af alkohol en promille på 1,12 og 7 timer efter indtagelsen er promillen faldet til 0,37.
Denne persons promille x timer efter indtagelsen af alkohol betegnes f(x).

a. Bestem en regneforksrift for f(x), når 1< x <7

b. Hvor meget falder denne persons promille pr. time, når 1< x <7?

c. Hvor lang tid går der efter indtagelsen af alkohol, før personens promille er under 0,5?

Hvordan regner jeg disse opgaver (er virkelig LOST!)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Du har to punkter:
A(2;1,12) og B(7;0,37)
Men eftersom du ikke har oplyst, om der er tale om lineær, eksponentiel eller potens funktion, så kan vi ikke hjælpe dig videre herfra...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2007 af mathon

en eksponentielt aftagende funktion

y = b*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Der mangler oplysninger! Falder alkoholpromillen lineært, oder was?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2007 af Jakobmp (Slettet)

Der må stå mere i opgaven.

Svar #5
05. marts 2007 af frede000 (Slettet)

Undskyld

Der står den aftager lineært

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#5
Find a ved:
a=(y2-y1)/(x2-x1)

b findes ved:
b=ax-y

eller hvis du kender formlen:
y-y0=a(x-x0), så findes hele regneforskriften ved isolering af y.

b) Kig på a-værdien, der står hvor meget den falder.

c) løs ligningen f(x)(din fundne forskrift i a))=0,5


Skriv et svar til: Mat. opg (nogen idé)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.