Matematik

Differentier f

06. marts 2007 af Ralphi (Slettet)
hej jeg skal lige være helt sikker på en opgave...

en funktion f er givet ved f(x)= ln(x^2+5)

er det så rigtigt at den giver: f´(x) = 1/x * 2x

???? det er det jeg har fundet frem til

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2007 af ciel (Slettet)

på min lommeregner bliver det 2x/x^2+5

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2007 af mathon

#1
jeg sætter lige parentes på, så der ikke opstår "læsetvivl"

f'(x) = 2x/(x^2+5)


forklaring:

f'(x) = 1/(x^2+5)*(x^2+5)' = 1/(x^2+5)*2x = 2x/(x^2+5)

Svar #3
06. marts 2007 af Ralphi (Slettet)

tak for forklaringen :) har forstået det nu...

Skriv et svar til: Differentier f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.