Matematik
opgaver
16. december 2002 af
SP anonym (Slettet)
Har problemer med at regne og finde den røde tråd i disse to opg.
37
Menneskekroppen indeholder kalium. Der findes 3,5 g
kalium pr. kg legemsvægt.
Isotopen K-40 udgør kun 0,012% (efter vægt) af den
forekommende kalium.
En person vejer 64 kg.
a) Beregn massen af K-40 atomer i personen.
Et K-40 atom vejer 39,964 u.
b) Beregn hvor mange K-40 atomer findes i personen?
K-40 er radioaktivt, og halveringstiden for K-40 er
1,28•109 år.
d) Beregn aktiviteten af K-40 i personen.
41
En natursfaglærer ønsker at fremstille 5 liter
fortyndet svovlsyre (H2SO4) (2mol/L) ud fra
kon-centreret svovlsyre (18mol/L).
Hvor stort et volumen skal læreren bruge af den
koncentrerede syre?
37
Menneskekroppen indeholder kalium. Der findes 3,5 g
kalium pr. kg legemsvægt.
Isotopen K-40 udgør kun 0,012% (efter vægt) af den
forekommende kalium.
En person vejer 64 kg.
a) Beregn massen af K-40 atomer i personen.
Et K-40 atom vejer 39,964 u.
b) Beregn hvor mange K-40 atomer findes i personen?
K-40 er radioaktivt, og halveringstiden for K-40 er
1,28•109 år.
d) Beregn aktiviteten af K-40 i personen.
41
En natursfaglærer ønsker at fremstille 5 liter
fortyndet svovlsyre (H2SO4) (2mol/L) ud fra
kon-centreret svovlsyre (18mol/L).
Hvor stort et volumen skal læreren bruge af den
koncentrerede syre?
Svar #1
17. december 2002 af SP anonym (Slettet)
a) finder massen af kalium i kroppen 64*3,5g = m
m*0,012% og vupti her har vi massen af K-40 atomer i kroppen.
b) omregn massen til molar masse og multiplicer med avogados konstant...vupti så har du antallet af K-40 atomer.
d) spørgsmålet ikke forstået.
10/18=volumen svovlsyre, derefter fortyndes med vand til 5L og vupti 5L 2M H2SO4.....
m*0,012% og vupti her har vi massen af K-40 atomer i kroppen.
b) omregn massen til molar masse og multiplicer med avogados konstant...vupti så har du antallet af K-40 atomer.
d) spørgsmålet ikke forstået.
10/18=volumen svovlsyre, derefter fortyndes med vand til 5L og vupti 5L 2M H2SO4.....
Skriv et svar til: opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
