Matematik
Potensiel funktion - er der en dygtig en?
07. marts 2007 af
corazón (Slettet)
for ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved
f(x)=x^a, x > 0
Bestem a når det oplyses at f(2x) = 5*f(x).
Hvordan kan jeg bestemme a udfra det her?
Er: f(2x) = 5*f(x)^a og så skal man isolere a eller hvordan?
På forhånd tak
f(x)=x^a, x > 0
Bestem a når det oplyses at f(2x) = 5*f(x).
Hvordan kan jeg bestemme a udfra det her?
Er: f(2x) = 5*f(x)^a og så skal man isolere a eller hvordan?
På forhånd tak
Svar #1
07. marts 2007 af corazón (Slettet)
Ahh jeg tror faktisk at jeg selv har fattet det:
(1+r)^a for x = (1+r)y
(2x)^a = 5 * x^a
2^a * x^a = 5 * x^a
2^a = 5 hvorefter man skal isolere a
men nu ved jeg ikke om det er rigtigt løst..
log(2)*a = log(5)
a=
log(5)
------
log(2)
(1+r)^a for x = (1+r)y
(2x)^a = 5 * x^a
2^a * x^a = 5 * x^a
2^a = 5 hvorefter man skal isolere a
men nu ved jeg ikke om det er rigtigt løst..
log(2)*a = log(5)
a=
log(5)
------
log(2)
Skriv et svar til: Potensiel funktion - er der en dygtig en?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
