Matematik
Opgaver
07. marts 2007 af
gangstaf (Slettet)
Idet f(x) = 2x - 3 og g(x) = -x + 2, skal nedenstående ligninger løses:
1) f(x) = g(x)
2) f(2x) = g(x)
3) f(x) + x = g(2x)
4) f(x+1) = g(-2)
5) f(x+3) = g(2)
6) f(x^2) = g(-13)
Noget hurtig hjælp, ville være dejligt..
1) f(x) = g(x)
2) f(2x) = g(x)
3) f(x) + x = g(2x)
4) f(x+1) = g(-2)
5) f(x+3) = g(2)
6) f(x^2) = g(-13)
Noget hurtig hjælp, ville være dejligt..
Svar #1
07. marts 2007 af piper (Slettet)
Hint:
f(2*x) = 2*(2*x) - 3 = 4*x - 3
g(x) = -x + 2
Dvs. du i 1) skal løse lign.
4*x - 3 = -x + 2
I opg. 6) er eksempelvis f(x^2) = 2*x^2 - 3
og g(-13) = -(-13) + 2 = 15.
Opstil tilsvarende ligningen og løs den.
f(2*x) = 2*(2*x) - 3 = 4*x - 3
g(x) = -x + 2
Dvs. du i 1) skal løse lign.
4*x - 3 = -x + 2
I opg. 6) er eksempelvis f(x^2) = 2*x^2 - 3
og g(-13) = -(-13) + 2 = 15.
Opstil tilsvarende ligningen og løs den.
Skriv et svar til: Opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
