Matematik

Areal med Integral

07. marts 2007 af rosiette (Slettet)
f(x) = x2 og g (x) 0 x

graferne for f og g skærer i punkterne ( 0,0) og (1,1)


A) bestem arealet af det område der begrænses af de 2 grafer

har prøvet at kigge på mine notater, men alt ser forvirrende ud..

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Du har altså funktionerne f(x)=x^2 og g(x)=x, som skærer hinanden i (0,0) og (1,1), og skal beregne arealet af området mellem dem.

Hvis jeg siger, at arealet fås ved at integrere g(x)-f(x) fra 0 til 1, ringer så en klokke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2007 af Mirage.dk (Slettet)

Jeg går ud fra, at du mener funktionerne
f(x)=x^2 og g(x)=x.
For x tilhørende ]0,1[ er f(x)<g(x). Integralet af en funktion giver som bekendt arealet mellem grafen for funktionen og 1.-aksen. Derfor vil arealet (A), der begrænses af f og g være givet ved
A=int(f(x)dx)-int(g(x)dx).

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2007 af Mirage.dk (Slettet)

Undskyld, #1 har selvfølgelig ret. g-f.

Svar #4
08. marts 2007 af rosiette (Slettet)

sigmund> ja så er jeg helt med igen :-) Tak for hjælpen, hvad søren skulle man dog gøre med alt den dejlige hjælp herinde når man kager rundt i det :-)))

Svar #5
08. marts 2007 af rosiette (Slettet)

uden ..even :-S--burde gå i seng igen så træt jeg er *g*

Skriv et svar til: Areal med Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.