Matematik

Afst. fra P til l

08. marts 2007 af ciel (Slettet)
Hej.

Er der nogle der kan hjælpe mig med hvordan man beregner afstanden fra et punkt til en linje?

f(x) = x^2 - x + 4/9

Punkt: (0,5 , 2)

linje: y = -4x

Jeg er kommet frem til
|-4*0,5+0-2| over kvrod(4^2+1)

hvor regner jeg så dette ud, hvis det overhovedet er rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2007 af nadjaingemann (Slettet)

Ja, det er en formel der hedder dist(P,l), som du kan finde i din formelsamling. Jeg har ikke en formelsamling på stående hånd, men det er noget i den stil.

Svar #2
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

hvor = hvordan**

Svar #3
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

ja, det er den formel jeg har sat tallene ind i.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2007 af nadjaingemann (Slettet)

Okay, jamen så er det bare at regne det ud, også har du resultatet. Husk at det er numerisk det øverste, så det ikke kan blive negativt..

Svar #5
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

så forstår jeg ikke helt hvad jeg skal gøre :\

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2007 af nadjaingemann (Slettet)

Skriv lige formlen..

Svar #7
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

|ax + b - y| over kvrod(a^2 + 1)

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2007 af nadjaingemann (Slettet)

OKay.

f(x) = x^2 - x + 4/9

Punkt: (0,5 , 2)

linje: y = -4x

|(-4*0,5)+0-2| over kvrod(-4^2+1)

Så vidt jeg kan se, er dette svaret, forudsat, at punktet, er et punkt på f(x).

Svar #9
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

ja, men hvordan regner jeg | ud på lommeregneren? Altså de to || der er omkring |(-4*0,5)+0-2|.

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. marts 2007 af nadjaingemann (Slettet)

Det behøver du ikke. Numerisk betyder, at tallet ikke må være negativt. Måden det fungere på i praksis, er hvis det, i dit tilfælde, giver et minus, laver du det om til plus.

-2,2/4,123=-0,53 = 0,53

Det eneste du skal gøre, er at fjerne minssuet!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2007 af nadjaingemann (Slettet)

*minusset

Svar #12
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=33275

Skriv et svar til: Afst. fra P til l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.