Matematik

løsn. til diff.lign. (seperation af de variable)

10. marts 2007 af glasperlen (Slettet)
Hej!
Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal bestemme forskriften til f, som er løsning til diff.lign:
dy/dx=(4x+2)*sqrt(y)

jeg har delt op således
(1/sqrt(y))dy og (4x+2)dx

men hvordan integrerer jeg 1/sqrt(y) nemt??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af Jerslev (Slettet)

#0: sqrt(y) = y^0,5

1/sqrt(y) = y^-0,5

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2007 af Jerslev (Slettet)

Stamfunktion til 1/sqrt(y) = 2y^0,5

Svar #3
10. marts 2007 af glasperlen (Slettet)

ahh! mange tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2007 af Jerslev (Slettet)

#3: Det var skam så lidt.

Skriv et svar til: løsn. til diff.lign. (seperation af de variable)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.